Interbellumhoeve

Beschrijving

Egemsesteenweg nr. 36. Interbellumhoeve waarvan woonhuis met art-deco-inslag, in 1926 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Vandewalle. Vrijstaand woonhuis, afgescheiden van de weg door omhaagde voortuin; aan noordzijde erfoprit afgezoomd door knotbomen. Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Nieuwe gootlijst. Roodbakstenen lijstgev

Boerenburgerhuis uit het interbellum

Egemsesteenweg 36 (Tielt)
Interbellumhoeve met woonhuis met art-deco-inslag, in 1926 gebouwd naar ontwerp van architect Jules Vandewalle. Vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen onder zadeldak. Nieuwe gootlijst. Roodbakstenen lijstgevel op natuurstenen plint, verlevendigd door gecementeerde en witgeschilderde banden en dito afgeronde erker in tweede bouwlaag. Bakstenen bijgebouwen onder pannen zadeldaken, waaronder haakse eenlagige aanbouw aan achterzijde met in dezelfde as een vrijstaand stalgebouw.