Historische hoeve Klein Reygaertsvliet

Beschrijving

Nederenheerweg 14. Historische hoeve z.g. "Klein Reygaertsvliet" met bewaarde bergschuur. Gelegen binnen de Greveningepolder en de Watering van Reygaer(t)svliet, leenhof van de heerlijkheid "Groot Reygaer(t)svliet". Op een kaart van 1714 zijn het boerenhuis, een wagenhuis en de bergschuur afgebeeld. Het boerenhuis met markerende opkamer dat d.m.v. jaarankers "1677" gedateerd was, werd recent afg

Nederenheerweg 14 (Knokke-Heist)
Historische hoeve "Klein Reygaertsvliet" met bewaarde bergschuur. Gelegen binnen de Greveningepolder en de Watering van Reygaer(t)svliet, leenhof van de heerlijkheid "Groot Reygaer(t)svliet". Op een kaart van 1714 zijn het boerenhuis, een wagenhuis en de bergschuur afgebeeld. Het boerenhuis met markerende opkamer dat door middel van jaarankers "1677" gedateerd was, werd recent afgebroken en vervangen door een nieuwbouw.