Restaurant Richelieu

Beschrijving

Heden zogenaamd Restaurant Richelieu confer opschrift; oorspronkelijk dokterswoning. Middenin tuin gelegen herenhuis naar ontwerp van architect J. Dumont (De Panne) uit het begin van jaren 1920. Dubbelbuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); twee dakkapellen onder afgewolfd zadeldakje (leien). Rode baksteenbouw; gebruik van arduin voor de verhooyde beg

Dokterswoning

Kemmelstraat 45-47 (Heuvelland)
Middenin tuin gelegen herenhuis naar ontwerp van architect J. Dumont (De Panne)uit het begin van jaren 1920. Dubbelbuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak; twee dakkapellen onder afgewolfd zadeldakje. Links aanleunende nutsgebouwen. Rechts, driezijdige erker.