Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Hoogstraat nr. 54. Neoclassicistisch herenhuis, volgens kadaster totaal herbouwd in 1865 door de Tieltse notaris Joseph Mulle op de plaats van een groter pand. In het begin van de 20ste eeuw is hier een tijdje de bakkerij gevestigd van "De Zon", een coöperatieve die in 1900 wordt opgericht en bestaat uit een kruidenierswinkel, een bakkerij en een café "Volkhuis

Hoogstraat 54 (Tielt)
Neoclassicistisch herenhuis, volgens kadaster totaal herbouwd in 1865 door de Tieltse notaris Joseph Mulle op de plaats van een groter pand. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel voorzien van imitatiebossage op begane grond met diep voegwerk; nieuwe natuurstenen plint. Horizontale geleding door doorgetrokken natuurstenen lekdrempel tussen beide bouwlagen. Attiekverdieping met aflijnende geschilderde houten kroonlijst op paarsgewijs verdeelde, fraai uitgewerkte empire-hermemodillons waartussen licht verdiepte panelen.