Reynsakkershoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kruisstraat nr. 138. Z.g. "Reynsakkershoeve", eeuwenoude hoeve met bewaarde motestructuur, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met losstaande bestanddelen. Op de Atlas der Buurtwegen (1841), afgebeeld als volledig omwalde hoeve met U-vormige opstelling. Thans sterk verbouwde hoeve met 19de-eeuws uitzicht. In 1830 werd de hoeve uitgebaat door P. Van Den Berghe, burgeme

Reynsakkershoeve

Kruisstraat 138 (Wevelgem)
Eeuwenoude hoeve met bewaarde motestructuur, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met losstaande bestanddelen. Op de Atlas der Buurtwegen (1841), afgebeeld als volledig omwalde hoeve met U-vormige opstelling. Thans sterk verbouwde hoeve met 19de-eeuws uitzicht. In 1830 werd de hoeve uitgebaat door P. Van Den Berghe, burgemeester van Wevelgem. Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rond een geasfalteerd erf.