Sint-Jozefskapel opgericht in 1858

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oude Gentstraat z.nr./ bij nr. 6. Sint-Jozefskapel opgericht in 1858 (cf. datering in o.m. hoekzwikken). Het kadaster registreert pas in 1903 de incorporatie van de kapel in het woonhuis, gebouwd in hetzelfde jaar als de kapel in opdracht van Ferdinand Roelandts, ontvanger uit Meulebeke. Thans grotendeels verbouwd bij integratie in de naastliggende woning nr. 6. Kapel in neoclassicistische

Oude Gentstraat (Meulebeke)
Sint-Jozefskapel opgericht in 1858 (zie datering in onder meer hoekzwikken). Het kadaster registreert pas in 1903 de incorporatie van de kapel in het woonhuis, gebouwd in hetzelfde jaar als de kapel in opdracht van Ferdinand Roelandts, ontvanger uit Meulebeke. Thans grotendeels verbouwd bij integratie in de naastliggende woning nummer 6.

Wordt opgevolgd door