Vier arbeiderswoningen

Beschrijving

Nrs. 55-61. Vier enkelhuisjes van telkens twee trav. en één bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), teruggaand tot XVI-XVII te oordelen naar de bewaarde balklagen. Later aangepaste muuropeningen cf. vroegere ontlastingsbogen. In 1999-2002 saneren van de woningen n.o.v. architect B. Vanooteghem (Brugge) waarbij de vier huisjes worden verbouwd tot twee ruime woningen. Twee deuren zijn vervan

Rij arbeiderswoningen

Jeruzalemstraat 55-59 (Brugge)
Huisjes van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), teruggaand tot 16de- en 17de-eeuw te oordelen naar de bewaarde balklagen. Later aangepaste muuropeningen, zie vroegere ontlastingsbogen. In 1999-2002 saneren van de woningen naar ontwerp van architect B. Vanooteghem (Brugge) waarbij de huisjes worden verbouwd tot twee ruime woningen.