Magazijn van de stoomweverij Waelkens

Beschrijving

Beernegemstraat nr. 4. Voormalig magazijn van de stoomweverij Waelkens, opgetrokken in 1929. Joseph Waelkens, de industrieel die in 1927-1929 de Vrije Beroeps- en Handelsschool in de Grote Hulststraat sticht, laat, samen met zijn broers en moeder, de weduwe van industrieel Aimé Waelkens, in 1903 een linnen- en katoenweverij optrekken aan de oostzijde van de straat. Dit is

Beernegemstraat 4A (Tielt)
Magazijn van de stoomweverij Waelkens, opgetrokken in 1929. Langgestrekte, haaks op de straat ingeplante vleugel van twee bouwlagen onder zadeldak. Industrieel uitzicht bewaard gebleven aan zuidzijde, met onder meer bakstenen gevelparement afgelijnd door overhoekse bakstenen fries, grote rechthoekige muuropeningen per travee gevat in spaarveld. Gebruik van beton voor rechte lateien en verdeling van vensters.