Hoeve 't Klein Westhof met kapel

Beschrijving

Nr. 9. Z.g. .'t Klein Westhof". Hoeve voorheen gelegen in onmiddellijke nabijheid van thans verdwenen parochiekerk, vlg. Ferrariskaart (1771-1778). Huidig uitzicht. Vermoedelijk kort na eerste wereldoorlog wederopgebouwde hoeve met losse bestanddelen van baksteen onder zadeldaken (mechanische pannen) rondom verhard erf. Rondom het boerenhuis met omhaagde achtertuin, deels met bomen afgezoomde Lv

's Heerwillems 9 (Veurne)
Hoeve voorheen gelegen in onmiddellijke nabijheid van thans verdwenen parochiekerk. Kort na Eerste Wereldoorlog wederopgebouwde hoeve met losse bestanddelen van baksteen onder zadeldaken, naar ontwerp van C. Van Elslande. Algemeen volume en opstelling van hoevegebouwen nog grosso modo overeenkomstig met Ferrariskaart. Eenvoudige wederopbouwarchitectuur aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw. Aan de erfoprit bevindt zich een wegkapel met neogotische inslag, gedateerd 1929.