Hoekhuis in art-decostijl

Beschrijving

Meensesteenweg nr. 221/ Rootputstraat. Hoekhuis van 1933 in art-decostijl, cf. materiaalgebruik, i.e. rode en bruine baksteen, okeren beraping en vormgeving, met name trapvormig aanbrengen van beraping en deuromlijsting waarboven zeshoekig bovenlicht. Venstertravee onder trapgevel met gebogen erker, waarboven rondboogvenster; boven rondboogdeur zeshoekig venster. RIJKSARCHIEF KORTRIJK,

Burgerhuis in art-decostijl

Meensesteenweg 221 (Kortrijk)
Hoekhuis van 1933 in art-decostijl, zie materiaalgebruik, dit is rode en bruine baksteen, okeren beraping en vormgeving, met name trapvormig aanbrengen van beraping en deuromlijsting waarboven zeshoekig bovenlicht. Venstertravee onder trapgevel met gebogen erker, waarboven rondboogvenster; boven rondboogdeur zeshoekig venster.