19de-eeuwse hoeve hof van Samijn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Brucqstraat nr. 4. 19de-eeuwse hoeve z.g. "hof van Samijn", nu "Engelenhoeve". Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) weergegeven als hoeve met semi-gesloten opstelling.Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1859 afgebroken en volledig heropgebouwd (reconstruction totale), in opdracht van mevrouw Declercq-Delafaille. Het betreft een L-vormig volum

Hof van Samijn

Brucqstraat 4 (Zwevegem)
19de-eeuwse hoeve. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) weergegeven als hoeve met semigesloten opstelling. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1859 afgebroken en volledig heropgebouwd Nu behouden opstelling: hoeve met lange gekasseide erfoprit en verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom deels gekasseid erf. Op hoogte gelegen boerenhuis met getraliede en beluikte vensters, T-ramen en luiken. Poortgebouw met stalvleugel en muurnisje met heiligenbeeld. Tweede stalvleugel met mestvaalt. Dubbele dwarsschuur met wagenhuis en bakhuisje.

Wordt opgevolgd door

Hof van Samijn