Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper: orgel

Gemeente Beringen
Straat Paal-Dorp
Locatie Paal-Dorp zonder nummer (Beringen)

Parochiekerk Sint-Jan-de-Doper

Paal-Dorp zonder nummer, Beringen (Limburg)

Neoromaanse kruisbasiliek van 1862 gebouwd naar ontwerp van architect J. Jamine. Baksteenbouw met afwerking van natuursteen.

Het orgel in de parochiekerk Sint-Jan-de-Doper te Paal, is beschermd als monument.

Waarden

Orgel parochiekerk Sint-Jan-Baptist is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, wetenschappelijke waarde

In de organologie worden de Antwerpse orgelmakers Delhaye beschouwd als het equivalent van hun beroemde Gentse collegae Van Peteghem. Hun werk getuigt van verfijnd vakmanschap. Bovendien is van Delhaye's oeuvre niet overvloedig veel bewaard, waardoor er zuinig moet op toegezien worden.