Basis- en Kleuterschool Afdeling Onze-Lieve-Vrouwecollege en zaal Vuurtoren

Beschrijving

Thomas Van Loostraat nrs. 32-34. Basis- en Kleuterschool Afdeling O.-L.-Vrouwecollege en zaal "Vuurtoren". Tot in 1968, parochiale jongensschool gegroeid uit de kloosterschool, aanvankelijk met gemengd onderwijs, van de Zusters van Sint-Jozef opgericht in 1895 in de oude Vuurtorenwijk. 1908: bouw van een afzonderlijke jongensschool waarvan onderwijs vanaf 1912 verzorgd d

Thomas Van Loostraat 34 (Oostende)
Tot in 1968, parochiale jongensschool gegroeid uit de kloosterschool, aanvankelijk met gemengd onderwijs, van de Zusters van Sint-Jozef opgericht in 1895 in de oude Vuurtorenwijk. 1908: bouw van een afzonderlijke jongensschool waarvan onderwijs vanaf 1912 verzorgd door de Broeders Van Dale, in 1924 opgevolgd door de Broeders van Liefde (tot 1949). Huidige school en feestzaal opgetrokken in 1930-1931 na de onteigening van de oorspronkelijke gebouwen in de oude Vuurtorenwijk.