Parochiekerk Sint-Jacob de Meerdere

Gemeente Hooglede
Deelgemeente Gits
Straat Gitsbergstraat
Locatie Gitsbergstraat zonder nummer (Hooglede)

Gitsbergstraat zonder nummer, Hooglede (West-Vlaanderen)

Z.nr. Parochiekerk St.-Jacob de Meerdere Georiënteerd bedehuis gelegen te midden van een ommuurde tuin met grintpad en ommegang van O.-L.-Vrouw van Zeven Smarten met zeven staties; eenvoudige bakstenen (geel/oranje) kapelletjes onder tichelen zadeldak. Ten N.W., oorlogsmonument van 1920 voor alle oorlogsslachtoffers (W.O. I en W.O. II), opgevat als graftombe, waarop een gesneuvelde soldaat l

Orgel kerk Sint-Jacob-de-Meerdere

Gits (Hooglede)

Kort voor 1927 werd een nieuw orgel gebouwd door Jules Anneessens (Menen), misschien met hergebruik van enkele residua van het vorig orgel. Een herstelling vond plaats in 1994.