Bleyenberghoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De sinds 1525 vermeldde Bleyenberghoeve is één van de laatste historische hoeves maar ook één van de laatste historische gebouwen in het dorp. De hoeve is opgericht door het nu verdwenen Mechelse nonnenklooster van Blijdenberg.

Bleyenberghoeve met erf

Schrieksebaan 41 (Keerbergen)
De sinds 1525 vermeldde Bleyenberghoeve is één van de laatste historische hoeves maar ook één van de laatste historische gebouwen in het dorp. De omgrachte hoeve werd vermoedelijk reeds in de 16de eeuw opgericht door het nu verdwenen Mechelse nonnenklooster van Blijdenberg aan de rand van de heide van Keerbergen. Vandaag markeert een haag het historische perceel en de oorspronkelijke gracht rondom de hoeve ten zuiden en westen. De rest van de gracht is niet langer bewaard.

Wordt opgevolgd door

Bleyenberghoeve