Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Gemeente Diksmuide
Deelgemeente Diksmuide
Straat Kaaskerkestraat
Locatie Kaaskerkestraat 103 (Diksmuide)

Kaaskerkestraat 103, Diksmuide (West-Vlaanderen)

* Kaaskerkestraat nr. 103. Parochiekerk Sint-Bartholomeus. Beschermd als monument bij M.B. van 21.11.2003. De onmiddellijke omgeving is beschermd als dorpsgezicht ingevolge hetzelfde M.B. Parochiekerk gelegen langs de Kaaskerkestraat te midden van een begraasde kerkomtrek omzoomd met bomen. Toegang vanaf de Kaaskerkestraat via een kerkpad in rode plavuizen en dito kerkpad

Orgel kerk Sint-Bartholomeus (Kaaskerke) (vernield)

Diksmuide (Diksmuide)

In 1839 was een orgel aangekocht bij Fr. Loret (Sint-Niklaas). Indien dit instrument nog aanwezig was in 1914, dan werd het vernield in het oorlogsgeweld. In de nieuwe kerk van na WO I werd geen orgel geplaatst.