Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve met waterput: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Vakwerkhoeven met omgeving

Waarden

Onmiddellijke omgeving van vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

De grote, gedeeltelijk door een hoge gemengde haag (waaronder meidoorn en haagbeuk) omgeven tuin met diverse sierstruiken (waaronder taxus en haagbeuk), bomen (waaronder berk, wilde kastanje, eik, kerselaar en een meidoornboom) en moestuin vormt een belangrijke ondersteuning van de landelijke erfgoedwaarden van de hoeve. Daarnaast heeft de aangelegde tuin een bufferende functie ten opzichte van de recente verkavelingen langs de linkerzijde van de hoeve.

Vakwerkhoeve met waterput

Schoolstraat 120 (Herk-de-Stad)
Vakwerkhoeve, voor de eerste maal kadastraal geregistreerd in 1852 naast een bestaand langwerpig volume. Dit bestaande volume dateert ten laatste van 1851 en kent omstreeks 1852 een vergroting.