Gemeentepark De Valkaart

Beschrijving

Voormalig kasteelpark van het kasteel "Châlet Flore", thans gemeentepark met villa zogenaamd "'T VALKENNEST" (cf. beschilderd opschrift), cultuurcentrum De Schakel, Onze-Lieve-Vrouwkapel en de voormalige hoeve thans "'t Bloemenhuisje" (cf. Albrecht Rodenbachstraat nr. 46B).

Gemeentepark de Valkaart

Stationsstraat 99, 129 (Oostkamp)
Voormalig kasteeldomein aan de straatzijde voorzien van twee bakstenen pijlers met geprofileerde, natuurstenen bekroning en daartussen een bewaard ijzeren hekken van 1877. Bepleisterde villa van circa 1953, geïnspireerd op de cottagearchitectuur, op lichte verhoging gebouwd en omgeven door een drietal graslanden, vijvers/waterpartijen en enkele oudere parkbomen. Bijgebouw, oorspronkelijk volume op een L-vormige plattegrond. In het park staat een pijlerkapelletje, gebouwd in 2001, in witgeschilderde baksteen onder een zadeldakje; rondboognis met Mariabeeldje, omringd door een lindeboom en enkele taxussen.