Kasteel de Beauffort

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De oorsprong van het kasteel de Beauffort gaat terug tot een kleine heerlijkheid met lagere en middele rechtspraak die eertijds in het bezit was van de sinds de 12de eeuw vermelde heren van Linden.

Kasteeldomein de Beauffort

Diestsesteenweg 31 (Lubbeek)
In 1870 krijgt het kasteel grosso modo zijn huidige vorm, een sober neoclassicistisch gebouw van negen bij vijf traveeën, met drie bouwlagen op een hoge kelderverdieping, toegankelijk via een dreef en gelegen in park met twee kasteelhoeves, grafkapel en hovenierswoning.

Is de omvattende vaststelling van

Hovenierswoning van domein de Beauffort

Diestsesteenweg 37 (Lubbeek)
Ter hoogte van de hoofdtoegang van het kasteel staat de in een eclectisch stijl opgetrokken hovenierswoning van 1884.

Kasteelhoeven bij Kasteel de Beauffort

Kerkdreef 1-4, 5 (Lubbeek)
Aan de noordrand van het kasteeldomein de Beauffort bevinden zich twee kasteelhoeven, de oudste, op de kerkhofmuur aansluitende hoeve met gesloten aanlegpatroon is gebouwd rond 1756, vlak ernaast ligt een 19de-eeuwse hoeve gebouwd rond 1870.

Wordt opgevolgd door