Westhof Farm Cemetery

Beschrijving

‘Westhof Farm’ werd als hoofdkwartier gebruikt door de Nieuw-Zeelandse Divisie in mei en juni 1917. De aanleg van de begraafplaats startte in mei 1917. Volgens het huidige register liggen er 136 militairen begraven. Het ontwerp van de begraafplaats is het werk van G.H. Goldsmith. Westhof Farm Cemetery is een kleine begraafplaats, met een oppervlakte van ca. 535m² en een nagenoeg vierkant grondplan. Het terrein helt af en is bij de toegang deels genivelleerd, zodat er niveauverschillen zijn. Vooral in de noordwestelijke hoek, waar het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1) staat, steekt de begraafplaats hoog boven het straatniveau uit. Open toegang met bakstenen muurtjes en geplaveid met witte natuursteen, met landplaten, registerkastje, zitbank en het opschrift: ‘Westhof Farm Cemetery 1917-1918’. Behalve de bakstenen toegangspartij wordt de begraafplaats omgeven door een haag (be

Eikelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidwesten van Nieuwkerke, ontworpen door G.H. Goldsmith. Het is een kleine, omhaagde begraafplaats met bakstenen toegangspartij, met het 'Cross of Sacrifice' in de noordwestelijke hoek.