Villa Wildzang

Beschrijving

Nr. 3. Villa in meer vooruitstrevende stijl, z.g. "Wildzang" cf. naambord, waarvoor bouwaanvraag van 1938 n.o.v. F. Van Cleven (Brugge). Verschillende verbouwingen van F. Van Cleven (1949, 1951, 1958) en L. Berkein uit Roeselare van 1965. Rechth. volumes van twee bouwl. van bruine baksteen oorspronkelijk onder platte daken; in 1958 vervangen door een schilddak (Vlaamse pannen) n.o.v. F. Van Clev

Villa Wildzang

't Motje 3 (Roeselare)
Villa in meer vooruitstrevende stijl, waarvoor bouwaanvraag van 1938 naar ontwerp van F. Van Cleven (Brugge). Verschillende verbouwingen van F. Van Cleven (1949, 1951, 1958) en L. Berkein uit Roeselare van 1965. Rechthoekige volumes van twee bouwlagen van bruine baksteen oorspronkelijk onder platte daken; in 1958 vervangen door een schilddak (Vlaamse pannen) naar ontwerp van F. Van Cleven.