Drie neoclassicistische winkelhuizen

Beschrijving

Nrs. 109-111-113. De drie panden die in 1921 eigendom waren van J. Duyvewaerdt (handelaar in verfproducten), kregen toen een analoge neoclassicistische bepleistering, heden alleen behouden op de bovenverd; typische registerindeling, kroonlijsten en geriemde vensteromlijstingen met stucsluitsteen, eerder neorococo-inslag in nr. 113, en al dan niet voorzien van entablementen. Nr. 109/ Vlamingstraa

Is de omvattende vaststelling van

Winkels

Ooststraat 109-111, Vlamingstraat 2-4 (Roeselare)
Panden, in 1921 eigendom van J. Duyvewaerdt en toen voorzien van een analoge neoclassicistische bepleistering, heden alleen behouden op de bovenverdieping. Hoekhuis met Vlamingstraat van één travee, één travee en elf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak, geflankeerd door woning van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak.