Straat Sint-Annarei
Locatie Sint-Annarei 1 (Brugge)

Sint-Annarei 1, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van twee/vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 17de-eeuws pand, zie bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte. Nieuwe gevel van 1934-1935 gebouwd als "Kunstige Hersteling" naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge).

Beschrijving

Nr. 1. Diephuis van twee/vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), XVII-pand cf. bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte. Nieuwe gevel van 1934-1935 gebouwd als "Kunstige Hersteling" n.o.v. architect L. Viérin (Brugge). In 1977 aanbrengen van bovenvenster in de zijgevel. Verankerde bakstenen trapgevel (7 tr. + topstuk). Op de begane grond e