Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Bruggesteenweg nrs. 73-75. Twee woningen als één geheel gelegen in de Gallatasbossen, tussen de Brandstraat en de Bruggesteenweg. Maakt deel uit van een samenstel met een boswachtershuis (cf. nr. 71) en koetshuis omstreeks 1900 toebehorend aan de familie de Ghellinck (de Walle) en de Ghellinck d’Elseghem. Deze familie heeft banden met het geslacht della Faille die in 1653 eigenaar wordt va

Jachthuis, koetshuis en fazantenkwekerij

Bruggesteenweg 73 (Ruiselede)
Twee woningen als één geheel, in gebruik als jachtverblijf, gelegen in de Gallatasbossen. Samen met het koetshuis en een gebouw voor fazantenkwekerij, vormt dit jachthuis een ensemble met het op nummer 71 gelegen boswachtershuis. Jachtverblijf volgens kadastergegevens gebouwd circa 1844. Het koetshuis dateert van "1868" zie jaarsteen. Deze gebouwen behoorden omstreeks 1900 toe aan de familie de Ghellinck (de Walle) en de Ghellinck d’Elseghem.

Wordt opgevolgd door