Herenhuis De Nieulant

Beschrijving

Nr. 16. Vermoedelijk het voormalig "Turks Consulaat". School ondergebracht in laatclassicistisch herenhuis z.g. "de Nieulant" van 1828 i.o.v. Burggraaf Edouard de Nieulant en de Pottelsberghe gebouwd ter vervanging van een schermgevel uit XIV (?). Enkelhuistype van zes trav. en twee en een halve bouwl. onder schilddaken (Vlaamse pannen). Bepleisterde en lichgrijsbeschilderde lijstgevel b

Herenhuis de Nieulant

Sint-Jansstraat 16 (Brugge)
School ondergebracht in laatclassicistisch herenhuis zogenaamd "de Nieulant" van 1828 in opdracht van Burggraaf Edouard de Nieulant en de Pottelsberghe gebouwd ter vervanging van een schermgevel uit de 14de eeuw(?). Enkelhuistype van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddaken (Vlaamse pannen).