Hoeve met losse bestanddelen en gedenkteken

Geografisch pakket Voeren

Beschrijving

De hoeve met losstaande bestanddelen en een gedenkteken voor de noordoostelijke gevel van de stalling te Remersdaal, zijn beschermd als monument.

Waarden

De hoeve en het gedenkteken voor de noordoostelijke gevel van de stalling is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Hoevecomplex bestaande uit twee parallelle vleugels, namelijk woonhuis en stal. Het woonhuis is een 17de-eeuwse vakwerkconstructie in stijl- en regelwerk met kleine vakken en versteende zijgevels.
Van de oorspronkelijke stalling in vakwerk resteert enkel de eerste travee; de rest is baksteenbouw uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Hardstenen gedenkteken, gedateerd 1894 met als opschrift "PRIEZ, POUR LES AMES, DU PURGATOIRE"; is reeds aangeduid als kruis op de graaf de Ferrariskaart uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Hoeve met losstaande bestanddelen en gedenkteken

Mabrouck 8 (Voeren)
Hoeve met kern, de twee evenwijdig aan elkaar gelegen gedeelten van vakwerk, daterend uit de 17de eeuw.