Hoeve Driehoven

Beschrijving

Driehoven nr. 12. Z.g. "Driehoven", naam verwijst naar de twee nabijgelegen hoeves. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1668. Aangegeven in het landboek van Kooigem (1771), op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas de Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling, maar door latere uitbreidingen sluit de losstaande zuidoostelijke vleugel aan bij de U-vormige o

Hoeve Driehoven

Driehoven 12 (Kortrijk)
Naam verwijst naar de twee nabijgelegen hoeves. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1668. Aangegeven in het landboek van Kooigem (1771), op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas de Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling, maar door latere uitbreidingen sluit de losstaande zuidoostelijke vleugel aan bij de U-vormige opstelling; vierkante omwalling. Volledig omwald tot 1960.