Herenhuis Beukenhof

Beschrijving

Tieltstraat nr. 20. Vrijstaand, statig herenhuis gelegen in een ruime, beboomde tuin. Z.g. "BEUKENHOF" cf. smeedijzeren opschrift links van de deur. Naar verluidt gebouwd rond 1904-1908, maar zeker vóór 1910, door notaris Jules de Mûelenaere die zich in Ruiselede komt vestigen. Hij bewoont een korte periode het huis Kasteelstraat nr. 17 dat ca. 1900 tijdelijk in twee wooneenheden wordt ver

Herenhuis Beukenhof met tuin

Tieltstraat 20 (Ruiselede)
Vrijstaand, statig herenhuis gelegen in een ruime, beboomde tuin. "BEUKENHOF", zie smeedijzeren opschrift links van de deur. Naar verluidt gebouwd rond 1904-1908, maar zeker vóór 1910, door notaris Jules de Mûelenaere die zich in Ruiselede komt vestigen. Hij bewoont een korte periode het huis Kasteelstraat nummer 17 dat circa 1900 tijdelijk in twee wooneenheden wordt verdeeld. In 1910 verhuist het gezin de Mûelenaere naar de nieuwe woning langs de Tieltstraat. De welgestelde familie bezit een aanzienlijk aantal gronden en boerderijen in Ruiselede.