Klooster van de Zusters van Maria en Vrije Basisschool

Beschrijving

Nr. 1. Klooster van de Zusters van Maria (vroeger H. Vincentius à Paulo) en Vrije Basisschool. Ontstaan uit de in 1814 door juffrouw Mulle opgerichte spinschool, later armenschool genaamd. Klooster sinds 1834. In 1835 de bouw van de kapel, aansluitend bij het in 1814 opgetrokken woonhuis en klaslokalen. In 1861 wordt een nieuw klooster ten Z. van de kapel gebouwd en wordt het oude huis ingericht

Klooster van de zusters van Maria en Vrije Basisschool

Kloosterstraat 1-3 (Ledegem)
Klooster van de zusters van Maria (vroeger Heilige Vincentius à Paulo) en Vrije Basisschool. Ontstaan uit de in 1814 door juffrouw Mulle opgerichte spinschool, later armenschool genaamd. Klooster sinds 1834. In 1835 de bouw van de kapel, aansluitend bij het in 1814 opgetrokken woonhuis en klaslokalen.