Modernistisch burgerhuis Villa Odette

Beschrijving

Normandlaan nr. 8. Z.g. "VILLA ODETTE". Modernistisch pand uit late jaren 1930, gesigneerd "D. François". Voortuintje; twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, afgelijnd door zwarte geglazuurde pannen. Baksteenbouw; zwart aan plint, geel aan begane grond, beraapte en witbeschilderde verdieping waarin brede erker onder luifel. Rechthoekige vensters; rondboogdeur, verdiept in portaal.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Odette en Viviane

Normandlaan 6-8 (Middelkerke)
Nummer 8. Modernistisch pand uit de late jaren 1930, gesigneerd D. François. Voortuintje; twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, afgelijnd door zwarte geglazuurde pannen. Gelijkaardige bouwtrant voor nevenliggend nummer 6 uit 1938 naar ontwerp van architect A. Vereecke met onder meer blinde oculi boven erker.