Samenstel van drie woningen

Beschrijving

Daterend van circa 1900, nu één geheel vormend als restaurant "De Lekpot" en woning. Opgetrokken als kuiperij en herberg, naar verluidt met bolbaan.

Heidelbergstraat 17-21 (Zedelgem)
Beeldbepalend samenstel van drie woningen daterend van circa 1900, nu één geheel vormend als restaurant "De Lekpot" en woning. Opgetrokken als kuiperij en herberg, naar verluidt met bolbaan. Hoger opgaand middendeel (nummer 19), onder zadeldak (mechanische pannen) geflankeerd door twee lagere gebouwen (nummer 17 en nummer 21) onder mansardedaken (mechanische pannen) met dakvensters en dakkapellen. Nummer 17 met dwarsvleugel achteraan. Historiserende inslag bij de dakvensters met trapgevels, geblokte ontlastingsbogen en uitkragende rondboogfries op consoles. Gebouwen in witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint. Verschillend uitgewerkte muuropeningen, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Beluikte vensters met grote roedeverdeling bij nummer 17.