Textielfabriek La Flandre

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Otegemstraat nr. 240. Voormalige textielfabriek z.g. "La Flandre", thans gemeentelijk ontmoetingscentrum "De Brug". In oorsprong suikerfabriek opgetrokken in 1871 en in 1884 aangekocht door Jan Raes, fabrikant van katoenweefsels te Kortrijk, die er een mechanische weverij oprichtte. De weverij werd in gebruik genomen in 1885 en werkte met vijf Atheron getouwen. In 1890 werd

Otegemstraat 240 (Zwevegem)
Voormalige fabriek oorspronkelijk voor suiker uit 1871 werd in 1884 aangekocht voor het weven van textiel. Dieper in gelegen, deels bewaarde site gelegen aan het kanaal Bossuit-Kortrijk. Binnenplein aan de straat afgezet door bakstenen muur, doorbroken door segementbogige poortopeningen. Daarrond een langgestrekte decoratief uitgewerkte bakstenen vleugel onder pannen zadeldak, een vleugel met verschillende parallelle beuken onder pannen schilddak en langgestrekte bakstenen werkhuizen met twee bouwlagen onder zadeldak.

Wordt opgevolgd door