Oosttaverne Wood Cemetery

Gemeente Heuvelland
Straat Rijselstraat
Locatie Rijselstraat zonder nummer (Heuvelland)

Britse militaire begraafplaats Oosttaverne Wood Cemetery

Rijselstraat zonder nummer, Heuvelland (West-Vlaanderen)

'Oosttaverne Wood Cemetery' werd ontworpen door Sir Edwin Lutyens, met medewerking van N.A. Rew. De begraafplaats is langwerpig, circa 4340m² groot en wordt grotendeels omgeven door een lage natuurstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Het terrein is aangelegd in verschillende niveaus.

Beschrijving

Twee begraafplaatsen werden op de huidige plaats aangelegd op initiatief van de "Burial Officer" van het "IX Corps". Na de oorlog kwam er nog een uitbreiding door de concentratie van veldgraven uit de omliggende slagvelden.