Beschrijving

Nr. 36. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. Onder zadeldaken rondom begraasd erf; bakstenen stoepen. Ten Z.W. en N.O., resten van omwalling. Ten Z.W., boerenhuis met vijf trav. + twee r.opkamertrav. onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons en hanggoot, gedateerd 1833 d.m.v. rode bakstenen opgenomen in metselverband van

Veurnestraat 36 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom begraasd erf; bakstenen stoepen. Ten zuidwesten en noordoosten, resten van omwalling. Ten zuidwesten, boerenhuis met vijf traveeën + twee opkamertraveeën rechts onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons en hanggoot, gedateerd 1833. Ten noordwesten, stalvleugel; ten zuidoosten dwarsschuur.