Vrije Basisschool en bijhorend klooster

Beschrijving

Het huidige uitzicht gaat voornamelijk terug op de grootschalige verbouwingscampagnes van 1901-1904, met uitbreiding uit de jaren 1920 en schoolgebouwen uit 1949-1950.

Koolskampstraat 4, Stationsstraat 1 (Pittem)

Orgel kloosterkapel zusters van Maria

Pittem (Pittem)
Na de bouw van de nieuwe kapel (1901-1904) was een nieuw orgel geleverd door J. Deprez & Zoon (Gent). In 1934 werd dit instrument tweedehands verkocht aan de kerk van Zandvoorde (bij Zonnebeke) waar het zich nog steeds bevindt. Bij de Zusters in Pittem werd vervolgens in 1934 een nieuw orgel geleverd door J. Anneessens (Menen). Het instrument werd omgebouwd door P. Anneessens (Menen), ca. 1960.