Hoeve Hof van Bertie

Gemeente Bertem
Straat Groenendaal
Locatie Groenendaal 13, Groenendaal 15, Groenendaal 17 (Bertem)

Hoeve

Groenendaal 13-19, Bertem (Vlaams-Brabant)

Voorheen grote half-gesloten hoeve. Alleen de woonvleugel en sommige oude muurpartijen in de verbouwde dienstruimten zijn bewaard gebleven.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de hoevegebouwen van Hof van Bertie. De dorpskern van Bertem met inbegrip van de omgeving van de hoeve en de kerk is sinds 16 december 1991 een beschermd dorpsgezicht.

Waarden

Het complex der gebouwen welke het oud pachthof van den heer Th. Peeters te Bertem (Brabant) uitmaken is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde