Historische hoeve Goed te Coucx

Beschrijving

Marionetten nr. 12. Historische hoeve z.g. "Goed te Coucx". Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. De oudste naamvermelding dateert van 1493. Het gaat om "te Coucx", genoemd in een contract waarin Frans Coucke als bewoner wordt aangeduid.Het goed wordt ook in tal van 16de-eeuwse documenten vermeld. Uit 1537 dateert een uitvoerige beschrijving van de hoeve, de gr

Goed te Coucx

Cannaertstraat 30 (Kortrijk)
Historische hoeve "Goed te Coucx". De oudste naamvermelding dateert van 1493. Het gaat om "te Coucx", genoemd in een contract waarin Frans Coucke als bewoner wordt aangeduid. Heden is het een hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. De omwalling werd deels bewaard en wordt ten oosten aangeduid door wilgen. Pannen bedaking.