Pastorie

Beschrijving

Nr. 8. Pastorie, ten N.W. van de kerk, op de hoek bij de Steenstraat. Omringende tuin afgezet met gietijzeren hek. Neogotisch breedhuis van ca. vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), uit XIX d. Herstellingswerken n.o.v. architecten W. en J. Vercoutere (Izegem) in de jaren 1920, vnl. m.b.t. garage en keuken. Verankerde bruine baksteenbouw met rode bakstenen omlijstingen, g

Pastorie

Woestendorp 8 (Vleteren)
Pastorie, ten noordwesten van de kerk, op de hoek bij de Steenstraat. Omringende tuin afgezet met gietijzeren hek. Neogotisch breedhuis van circa vier travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw. Herstellingswerken naar ontwerp van architecten Walter en Jules Vercoutere (Izegem) in de jaren 1920.