Beschrijving

Nr. 25. Midden de vlakte gelegen meerledige hoeve met rest van oorspronkelijke omwalling ten Z. en een gracht ten N. van boerenhuis. Begraasd erf en mestvaalt, gescheiden d.m.v. bakstenen muurtje waartegen konisch bakstenen hondenhok. Boerenhuis bestaande uit zes trav. l.stallingen + zes trav. woonhuis, o.m. twee trav. r.opkamer, en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot), gedateer

Steendamstraat 8 (Alveringem)
Midden de vlakte gelegen meerledige hoeve met rest van oorspronkelijke omwalling ten zuiden en een gracht ten noorden van boerenhuis. Met gras begroeid erf en mestvaalt, gescheiden door middel van bakstenen muurtje waartegen conisch bakstenen hondenhok. Boerenhuis bestaande uit zes traveeën links stallingen + zes traveeën woonhuis, onder meer twee traveeën rechts voor opkamer, en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot), gedateerd 1863.