Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Hoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Geografisch pakket Teuven

Waarden

De omgeving van de hoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Als erf en omringend wei- en akkerland dat integrerend deel uitmaakt van de boerderij.

Plankerweg 8-10 (Voeren)
Hoeve met losse bestanddelen, reeds aangeduid op de Ferrariskaart, met oorspronkelijke L-vormige kern uit het begin van de 19de eeuw.

Is de omvattende bescherming van

Veekeringen van meidoorn

Plankerweg (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden en hoogstamboomgaarden. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Teuven aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.

Veekeringen van meidoorn in Teuven

Teuven (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden en beweide hoogstamboomgaarden. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Teuven aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.