Beschrijving

Nr. 6-7. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. rondom deels verhard erf met moestuin voor het boerenhuis. Ten Z.O., met wilgen en populieren afgezoomde rest van omwalling. Sinds XIX opgesplitst in twee hoeven cf. een tweede onverhard erf ten N.O.; boomgaard ten O. Ten N.W. van het oudste erf, boerenhuis met een l.opkamertrav + vijf trav. onder zadeldak (mech

Gemeneweg 6-7 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag rondom deels verhard erf met moestuin voor het boerenhuis. Ten zuidoosten, met wilgen en populieren afgezoomde rest van omwalling. Sinds de 19de eeuw opgesplitst in twee hoeven, zie een tweede onverhard erf ten noordoosten; boomgaard ten oosten. Ten noordwesten van het oudste erf, boerenhuis met een links opkamertraveeën + vijf traveeën onder zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen), gedateerd 1768. Ten zuidoosten, dwarsschuur onder zadeldak; Ten noordoosten van tweede erf, 19de-eeuwse dwarsschuur met stalgedeelte.