Nieuw Kasteel van Rukkelingen

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
Deelgemeente Sint-Pieters-Leeuw
Straat Victor Maloustraat
Locatie Victor Maloustraat 69, Victor Maloustraat 71 (Sint-Pieters-Leeuw)

Victor Maloustraat 69-71, Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant)

In kern 18de-eeuws neoclassicistisch landhuis uitgebreid in 1905 en 1910, bijhorend neerhof met wagenhuis en paardenstallen heropgebouwd in 1945-1946, gedeeltelijk ommuurde moestuin met serres uit 1885, omringd door een park uit 1870-1880.

Beschrijving

Nieuw Kasteel van Rukkelingen" in tegenstelling tot het "Oude Kasteel van Rukkelingen", Bosveldbaan 51. In kern mogelijk achttiende-eeuws landhuis (nummer 71) met bijhorend neerhof (nummer 69), omringd door een landschappelijk park van ruim vier hectaren uit de periode 1870-1880.