Poortgebouw en tuin Sint-Pauluskerk

Beschermd monument van 08-12-2000 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Antwerpen
Deelgemeente Antwerpen
Straat Sint-Paulusstraat
Locatie Sint-Paulusstraat Tss. 20-22 (Antwerpen)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/11002/1025.1
  • OA002992

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Poortgebouw Sint-Pauluskerk

Sint-Paulusstraat zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

Monumentaal poortgebouw van de Sint-Pauluskerk in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door de architect Bartholomeus De Proost, in 1859-1862 gebouwd door de aannemer Joseph Van Roey.

Beschrijving

Het monumentale neoclassicistische poortgebouw met bijhorende tuin gelegen bij de Sint-Pauluskerk te Antwerpen, is beschermd als monument.

Waarden

De poort van de Sint-Pauluskerk met de achterliggende tuin is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Rijk uitgewerkt poortgebouw in classicistische stijl . Gebouwd in 1859-1862 door B. De Proost en J. Van Roey als onderdeel van de huizenreeks van de Sint- Paulusstraat

historische waarde

Poortgebouw gebouwd bij de aanleg van de Sint- Paulusstraat. Geeft toegang tot de tuin bij de Sint- Paulus kerk, restant van de boomgaard van het voormalig klooster.
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.