Bunkers KW-linie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

De bunkers maken deel uit van de KW-linie, de verdedigingslinie die de Belgische overheid in 1939 liet bouwen om de dreiging van een Duitse aanval op België het hoofd te kunnen bieden.

Is de omvattende vaststelling van

Gevechtsbunker F7 KW-linie

Tivolistraat (Leuven)
Gevechtsbunker F7 gelegen langs de spoorlijn Leuven-Ottignies uit het einde van de jaren 1930, de mobilisatieperiode vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De bunker maakt deel uit van de KW-linie.

Gevechtsbunker F8 KW-linie

Kloosterlaan (Leuven)
Gevechtsbunker F8 gelegen langs de spoorlijn Leuven-Ottignies uit het einde van de jaren 1930, de mobilisatieperiode vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De bunker maakt deel uit van de KW-linie.

Gevechtsbunker F9 KW-Linie

Kantineplein (Leuven)
Gevechtsbunker gelegen langs de spoorlijn Leuven-Ottignies uit het einde van de jaren 1930, de mobilisatieperiode vlak voor de Tweede Wereldoorlog. De bunker maakt deel uit van de KW-linie.