Brasserie-concert Oud België

Cinema's Roma, Festa en Pax, zaal Oud België en cinema Plaza

Beschrijving

De voormalige zaal Oud België (Ancienne Belgique) te Antwerpen, in 1902-1908 opgetrokken naar een ontwerp van architect Frans Van Dijk, is beschermd als monument.

Waarden

Zaal Oud België of Ancienne Belgique is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde:
Als voorbeeld van een 20ste-eeuwse ontspanningsgelegenheid met bewaard gebleven interieur met scène balkons en decoratieve muurschilderingen achter een voorbouw met Moorse stijlkamer en modern appartement uit het interbellum in de zolderverdieping.

Kipdorpvest 26-30 (Antwerpen)
De voorbouw met zijn neo-traditionele lijstgevel dateert uit 1902-1908 naar ontwerp van architect Frans Van Dijk. De inpandige L-vormige zaal werd gebouwd als revuetheater in 1937.