Wijk Groenendijk

Beschrijving

Nr. 78, 80, 82, 84. Landelijke wijk z.g. .Groenendijk". Haaks op straat gelegen en Z.O. georiënteerd rijtje arbeidershuizen met voortuintje (nr. 78, 80, 82), voorafgegaan door evenwijdig met straat ingeplant nr. 84. Nr. 78. Langgestrekt hoevetje met woonhuis van zes trav. en één bouwl. onder zadeldak (n straat, Vlaamse pannen), uit XIX. Witbeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Rechth. muur

Wijk Groenendijk

Groenestraat 78-80, 84 (Alveringem)
Landelijke wijk zogenaamd "Groenendijk". Haaks op straat gelegen en zuidoost-georiënteerd rijtje arbeidershuizen met voortuintje. Nummer 78. Langgestrekt hoevetje met woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Aanleunende stal rechts onder zadeldak.