Noorthoeve, gedateerd 1645

Beschrijving

Noordstraat nr. 9. Hoeve uit de wederopbouwperiode, zogenaamd "NOORTHOEVE 1645" cf. naambord. Mogelijk gaat de hoeve dus terug op een vooroorlogse hoeve met (eerste) vermelding in 1645. Losse bestanddelen onder pannen zadeldaken, L-vormig rondom het geasfalteerde erf gegroepeerd, nieuw hondenhok met bewaard beschilderd ijzeren hekwerk. Haaks op de straat, geelbakstenen boerenhuis met recht

Noorthoeve 1645

Noordstraat 9 (Diksmuide)
Losse bestanddelen onder pannen zadeldaken, L-vormig rondom het geasfalteerde erf gegroepeerd, nieuw hondenhok met bewaard beschilderd ijzeren hekwerk. Haaks op de straat, geelbakstenen boerenhuis met rechts opkamer onder hogere nok, tuitgevels met aandaken en vlechtingen voor de zijgevels en de dakvensters.