Beschrijving

Groenstraat nr. 4. Hoeve met losse bestanddelen, gelegen in het gehucht Leegte, waarvan het woonhuis al staat aangeduid op de ommeloper van Ruddervoorde van 1724-1729. De woning wordt tevens aangeduid op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778), echter met een tweede groot volume. Op het primitief kadasterplan (circa 1835)

Groenstraat 4 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen, gelegen in het gehucht Leegte, waarvan het woonhuis al staat aangeduid op de ommeloper van Ruddervoorde van 1724-1729. Ten oosten van het woonhuis staat de stal met tussen de twee gebouwen een groengeschilderd metalen hekken naar een achterliggend domein. Schuur met centrale doorrit met eertijds groengeschilderde houten poort.