Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte: orgel

Gemeente Lint
Straat Koning Albertstraat
Locatie Koning Albertstraat 8 (Lint)

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte

Koning Albertstraat 8, Lint (Antwerpen)

Eenbeukige oostwest-gerichte neoclassicistische pseudo-kruisbasiliek, met klein omheind kerkhof aan zuidzijde en gekasseid pleintje aan noordzijde.

Het orgel in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Lint heeft kunsthistorische waarde als een homogeen instrument van 1831 door T. Smet (Duffel), getransformeerd in 1888 door P. Stevens-Vermeersch (Duffel), met 18de-eeuwse(?) orgelkast."

• Archief Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000737, Lint: Orgel Onze-Lieve-Vrouwkerk, (S.N., 1991).

Waarden

Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde