Bedieningshuis Bonapartesluis

Straat Tavernierkaai
Locatie Tavernierkaai 1 (Antwerpen)

Tavernierkaai 1, Antwerpen (Antwerpen)

Voormalig bedieningshuis op zuidkaai van het gedempte benedenhoofd der Bonapartesluis aan de Tavernierkaai, opgetrokken in 1863 en in 1909 vergroot.

Beschrijving

Het bedieningshuis van de Bonapartesluis te Antwerpen, die het Bonapartedok in verbinding bracht met de Schelde, is beschermd als monument.

Waarden

Het bedieningshuis van de Bonapartesluis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Gebouw opgericht in 1863 in neoclassicistische stijl. Dienstgebouw van de (gedempte) sluizen van het benedenhoofd van de Bonapartesluis die het Bonapartedok in verbinding bracht met de Schelde.